maandag 27 april 2009

Nieuwpoort- De Schapekop







Afgelopen Zaterdag was ik in Nieuwpoort. Een prachtige zonnige dag ,voor de Quilt en Handwerkmanifestatie van 25 jaar De Schapekop. Een compliment,voor alle organisatoren en medewerkers! Op verschillende locaties in het stadje waren aktiviteiten en tentoonstellingen. Het weer werkte ook mee, zodat de terrassen vol zaten! Er liep een Franse groep doedelzakspelers langs de route, en in de kerk hoorden we sfeervolle ballades . En natuurlijk de quilts en handwerken. prachtig om te zien. o.a. De wolvilt quilt van Corinne. ( rechts op de foto.) Prachtig Corinne! En het werk van Astrid , haar eindopdracht en werkboek, en enkele andere quilts van haar. Heel mooi werk, leuk om het allemaal weer eens te zien! Een sfeervolle dag, we hebben genoten!

vrijdag 24 april 2009

Zonnige ATC


Zonet bij de post was deze leuke ATC van Nadia Een heel gezellige zonnige ATC. "Summer Sun"

Dank je wel Nadia!

maandag 13 april 2009

Ufo : Gilets van oude stropdassen




Dit quiltje lag al heel lang in de doos met onafgemaakte kleine projecten. Al enkele jaren ben ik bezig om telkens wat af te maken. De blokjes met giletjes waren klaar dus (alleen) nog een randje? Toen ik ze voor de dag haalde, zag ik dat ik voor de voering millenniumstofjes had gebruikt. Kun je nagaan hoe lang ze al in doos zaten ! Er is een smalle bies van dassenstof tussengekomen , en aanvankelijk ben ik begonnen om met de hand te quilten. De stof is best dik , dus werd het met de naaimachine. Het heeft ondertussen ook al een bestemming. En is de doos met Ufo's haast leeg!

donderdag 9 april 2009

Reiken naar de Regenboog


In April 2010 wordt in Essen (Belgie) een textielmanifestatie gehouden door "Trapsuutjies" georganiseerd door Connextion , bestaande uit 4 textielkunstenaars : Laura Liebenberg. Annette Jeukens. Jaqueline de Jong van Baalen en Hella Sluyters. Voor uitgebreide info colours of Africa De quiltjes die daarvoor gemaakt kunnen worden, zullen verwerkt worden en verkocht , tijdens de manifestatie. Er zijn al mooie inzendingen o.a. van Mia die een prachtig toepasselijk gedichtje bij haar quiltje heeft gemaakt! Mijn bijdrage is getiteld: " Reiken naar de Regenboog"

maandag 6 april 2009

De schónste stad!


Even geleden zette ik de voorbewerkingen van het quiltje voor de Uitdaging op m'n blog. Het thema was gekozen door mij. "Een schat van een stad" Nu dan het eindresultaat. Ik heb de stof nog gestempeld, en foto's op stof afgedrukt, van de oude stadsafbeeldingen. Verder nog heel intensief gequilt. De afbeeldingen van de stad zijn op een monoprintlapje gestikt.

Met het wapen van Tilburg mijn geboortestad!

zondag 5 april 2009

museumweekend


Gisteren en vandaag was het museum weekend. Omdat we vrienden uit Almere op bezoek hadden, besloten we met ze, in Horst het kantmuseum te bezoeken. ook omdat er een bijzondere tentoonstelling was . nl. "Still Life" Phaff Art Embroidery Challenge. Zeer de moeite waard. Er mocht niet worden gefotografeerd. dus geen afbeelding hierbij. ( Klijk daarvoor op bovenstaande site). Het museum is pas vorig jaar geopend in een oude kantfabriek. Leuk,om een keer te bezoeken!


Zondag hadden we gepland,voor het wevershuis in Leiden. Waar A-fier hun dagboekquiltjes tentoonstelden .Heel mooie en ook bijzondere quiltjes. In allerlei technieken. Op deze Zondag demonstreerde margeeth handwerktechnieken in quiltjes. Leuk,om kennis te maken met haar, want ik ken haar alleen van de blog! Heb met haar een ATC greruild. Dank je wel!

Omdat het wevershuis pas 'smiddags open was, zijn we eerst naar Het museum van Oudheden gegaan,aan het Rapenburg. Er was o.a. een tentoonstelling van Gertie Bierenbroodspot. maar ook de rest van de museumcollectie is het bekijken waard! o.a. de themawandeling ( Aphrodites beauty case ) schoonheid in de oudheid. Zie ook de site van het museum. Het was een druk, maar fijn weekend.