dinsdag 27 november 2012

Van oude blokjes....

 
Zo'n tien jaar geleden kocht ik het boek van Jan Mullen: Cut-Loose Quilts. Een boek met leuke snijtechnieken. Met behulp daarvan maakte ik toen een mooie vlinderquilt, maar ook weer een stapel blokjes van stof die ik had gekregen. Iedereen snapt het al:  De  30 blokjes bleven liggen!
 
 
Tot enkele maanden geleden. Ik zette ze aan elkaar, ben gaan snijden en stofjes toevoegen. Hierboven is te zien hoe het in zijn werk ging .Ook weer een idee uit een boek van Rayna Gillman:
create your own free form quilts. Natuurlijk wel naar mijn eigen ontwerp.
 
 
Zo is het geworden , met turqoise gele en oranje zelfgeverfde stof.  De rand van een lap die ook nog in de kast lag .Alles bij elkaar ben ik er best over tevreden.
Hij is inmiddels verkocht.
 
 
 
Bij dit detail is het intensieve quiltwerk beter te zien.
Weer een ufo opgeruimd. Ik begin aardig bij te raken!

zondag 25 november 2012

vervolg Kerstkaarten deel 2

 
De met gesso bewerkte lappen die ik met glimmermist bewerkte, in goud en roestkleur, in een vorig bericht, zie hier zijn inmiddels verdeeld in stukken, en bewerkt met stiksels in metallic garen.
 
 
Ook deze in weer andere kleuren , turqoise en bordeauxrood. En  freemotion gestikt met metallic draad.
Heel dom heb ik ze eerst in stukken verdeeld, en daarna bewerkt. Was gemakkelijker geweest om eerst de hele lap vol te stikken?
Ondertussen ben ik begonnen met het opnaaien van draad en kraaltjes.
Wordt binnenkort vervolgd!
 

woensdag 21 november 2012

Fibermailruil!

 
Voor de komende maand maakte ik het tweede blok van de natuursampler-ruil. Dit keer voor Leontien. Zij koos als thema "landschap"
Ik kwam op het idee, omdat we in November  meestal voor een
  familiebezoek naar Zierikzee gaan, en ik  altijd onder de indruk kom van de Oosterschelde als we over de dam rijden. Mist sneeuw of zon, in elk jaargetijde uniek!  Daarom maakte ik deze impressie voor haar .
Een zelfgeverfde ondergrond , een stukje stof met gesso en glimmermist bewerkt.  Bedrukte organza en angelinafolie. Wat rots stofjes en tule. De vogels, zeilbootje en strandgasten zijn gewoon ingestikt.
Het is al op de plaats van bestemming!
 
 
Ook aan de Gaudi-ruil deed ik mee, en bracht met gelmedium een foto van de Casa Bátllo over op organza. Met allerlei snippers stof maakte ik een mozaïk, met kleine versieringen.  Ik  mocht de kaart versturen naar Astrid.
 
 
Van Olga kreeg ik dit mooie mozaïk terug. Met glanzende stukjes zijde en andere stofjes, heeft de kaart een echte Gaudi uitstraling!
 

maandag 19 november 2012

Leuk spul!

 
Afgelopen week kreeg ik van Janny een enveloppe met o.a. stukjes colback en een ook de bovenstaande vliezen, met de vraag of ik dit materiaal kende. De colback was heel herkenbaar ( geen foto) maar de andere stukjes vlies laat ik hier toch even zien. Ze had het al jaren in de kast. Het is ( volgens mij) polyestervlies. Een stukje heb ik met de heatgun bewerkt, met leuk resultaat.
Dus Janny het wordt zeker een keer verwerkt in een kaart of dergelijk.
Dank je!
 
 
Deze twee soorten lutrador kocht ik een poos geleden bij Zijdelings . De bovenste is een crash lutrador en de onderste ook een polyestervlies met flockprint. Leuk om te zien en ook ( denk ik) leuk om ergens in te verwerken!
 

donderdag 15 november 2012

Papier Biënnale !

 
Een poosje geleden was ik in Den Haag en ben even naar het museum Meermanno gegaan, om een deel van de Papier Biënnale te zien. De tt is verlengd tot 2 december, dus zet ik er toch maar wat van op de blog. Het museum is niet zo heel groot, maar de tt is de moeite waard. Helemaal ge-inspireerd op boeken en teksten!
 
 
Het andere deel van de Biënnale is zoals gewoonlijk om de twee jaar in museum Rijswijk. Een zeer bijzondere expositie. Ook verlengd maar dan tot 12 Januari.
 De onderstaande werken zijn ook in Rijswijk te zien.
 
 
Hierboven een groot werk in lagen gesneden en geverfd papier.
 
 
Dit lijkt wat bizar. Het was een kolom waar je in kon kijken ,waar de kunstenaar meer dan 2000 lagen papier had verwerkt! Oogde heel futuristisch!
 
 
Dit werk van een Japans kunstenaar leek op wolkenkrabbers  , driediemensionaal en natuurlijk ook van papier.
Beide exposities zijn het bekijken meer dan waard!
Nog meer foto's heb ik geplaatst op de blog van A-Texere.
 
 

dinsdag 13 november 2012

Nogmaals papierreliëf en glimmermist.

 
Nu ik toch bezig was met de rubbingplates en papier, kreeg ik ineens een ander idee om te verven, en te verwerken. Inplaats van Metallicverf  spoot ik de papierreliëfs met glimmermist. ( Er stonden hier nog wat flesjes in de kast) Het is een soort inktspray met metallic erin. Geeft een prachtig effect op papier.
En meteen kwam ik op het idee om dit jaar de kerstkaarten ervan te maken.
 
 
Op enkele lappen smeerde ik gesso met een  plamuurmes ,voor een mooie structuur. Ook weer gespoten met glimmermist.
Bijpassende kaarten uit de voorraad die ik laatst heel goedkoop kocht, bij de witte boekwinkel.
Ondertussen ben ik stukjes stof aan het bewerken met de naaimachine.
Wordt vervolgd...
 

zondag 11 november 2012

Leerzame en vooral leuke verfdag!

 
Zoals op de blog van Nienke en Liesbeth al uitgebreid was te lezen was ik met Suze, Liesbeth en Annemiek bij Nienke te gast om een 2 kleurenserie te verven. Een bijzonder dagje!
Natuurlijk kan ik wel stoffen verven, maar Nienke heeft zoveel handige tips en tabellen, dat het een stuk gemakkelijker wordt. Ze had voor ons ieder een eigen kleuren combinatie aangevuld met onyx. Ik had Robijn en Koningsblauw. Hierboven mijn gespoelde en gestreken halve fatquarters. De bedoeling is om er o.a. 25 staal kaarten van te maken die dan worden geruild. Ieder heeft dan alle series in huis om uit te proberen.
Een super idee van Nienke!
 
 
Deze mooie lappen zijn geverfd met een vergissingszakje (rechts) en de verf die over was bij elkaar gekieperd in een zakje met lapjes.
 
 
 
Gisteren ben ik meteen hier in de buurt bij het Zweedse warenhuis deze handige ml. schepjes gaan kopen. Ideale tipvan Nienke, om verf af te meten!
€ 1, per setje!
 
We hebben ook nog geexperimenteerd met paperlamination (verschillende mediums en stofjes) en ik heb de dames even het maken van papierreliëf laten zien.
Jammer genoeg heb ik geen foto's gemaakt! Maar kijk gerust even op de blogs van Nienke, Suze, en Liesbeth  Daar kun je zien hoe gezellig we bezig waren!
Erg fijn, om samen bezig te zijn en ideëen uit te wisselen!
 
 

donderdag 8 november 2012

Alweer leuke post!

 
Vorige week alweer verrassingen in de brievenbus!
 
Van Conny een heel mooie bewerkte agenda, waarvoorvoor ze de breakdownlap gebruikte die ze hier voorbereidde. Op haar eigen fraaie wijze bewerkt met  tyvek metallicverf, stempels en kraaltjes.
 
 
Ook de achterkant mag gezien worden, fraaie stikseltjes en stempels!
 
 
En dan deze mini's. Gemaakt met goldflakes, tule en stikwerk. Zo klein dat je haast de bewerkingen niet kunt achterhalen. Ze heeft het me wel gemaild, dat ga ik zeker ook eens uitproberen! Ze passen mooi voor Kerst in de lijstjes die ik eerder kreeg van haar.
 
 
 
Deze fraaie kaart kreeg ik van Janneke. In ruil voor een voorbeeldkaart die ik haar stuurde. Heel mooi met stukjes stof onder tule, en dan nog  de transparante herfstbladeren erop.
 
Wat is het toch leuk om zo met elkaar van ideetjes te wisselen!
 
 

maandag 5 november 2012

Nog eens opening in Sappemeer!

 
Zoals al op enkele blogs te zien en te lezen was, nog eens Sappemeer. Onze 9 thema's hingen prachtig! Na een welkomstwoord van de conservator en een toespraakje van  Marjo  gaf ik een demo papier reliëf . Thuis had ik al een aantal platen voorbereid in verschillende stadia. zodat ik ik beter uitleg kon geven.
 
 
Zoals hier te zien is was de belangstelling best groot.
Marjo was zo aardig om me de bovenstaande foto's te sturen. Ik kwam er  gewoon niet toe om ze zelf te maken!
 
 
 
Veel interesse was er natuurlijk voor onze werkstukken!!
 
 
Een overzichts collage gemaakt door Mia met foto's van,  Marjolijn, die voor deze expositie veel werk heeft verricht!
Wie nog in de gelegenheid is kan nog tot 15 december terecht. Ook worden nog demo's gegeven al is nog niet bekend welke en wanneer, maar dat komt zeker op de blog van de Uitdaging
 Iedereen is van harte welkom! 

vrijdag 2 november 2012

Natuursampler.

 
Even geleden liet ik het blok zien dat ik maakte voor de ruilswap van de fibermailgroep. Nu kreeg ik mijn eerste blok van Trees. Omdat ik heb gekozen voor paars maakte ze deze mooie klaprozen voor me op een geverfde paarse ondergrond. Met kleurige stiksels in verloop garen, is het een echte aanwinst. Ik denk erover om een stevige geverfde achterkant te maken van dik non woven materiaal,zodat het een boekje kan worden.
Ik ben benieuwd naar de volgende?