zondag 28 april 2013

Leuk spul!

 
Laatt was ik bij een groot tuincentrum hier in de buurt, en zag tussen het giga aanbod van artikelen toevallig dit materiaal liggen. In verschillende kleuren te koop. Hier zag ik meteen mogelijkheden in, en kocht een rolletje in wit.
 
 
Thuis ben ik meteen gaan uitproberen met transferverf.
Lukte prima! Nu nog eens met textielverf proberen.
 
 
 
Bij een winkel en werkplaats voor verstandelijk beperkten lagen pakketjes geschept papier, voor een zacht prijsje. Kon ik natuurlijk niet laten liggen. Ik wilde wel weer papier gaan scheppen buiten, als het mooier weer is. Maar  deze kleurtjes pigment heb ik niet  Dus het pakketje ( 28 velletjes) maar gekocht. Komt binnenkort weer goed van pas!

woensdag 24 april 2013

Nieuwe verjaardagskaarten.

 
De transferverf afdrukken die ik een poosje geleden maakte,  zie hier. Op evolon en lutrador, gebruikte ik om de kaarten voorraad voor de verjaardags lijst  aan te vullen.
Een laag evolon met daarop dunne lutrador.
Verder een zeefdrukje en "bloemen" van organza.
 
 
De twee lagen heb ik eerst samen wat gequilt, alvorens de bloem erop kwam. Met goudstiksels,  strass steentjes en kraaltjes opgeleukt.
 
 
Door de twee verschillende transfer afdrukken op elkaar, ontstaat een heel andere kaart.
 
 
Deze weer in een heel andere kleur , vind ik zelf eigenlijk de mooiste.
Een is er al onderweg naar mijn zusje die morgen jarig is.

zondag 21 april 2013

Nog even Colours of Africa!

 
Na de leuke berichtjes over Essen op de verschillende blogs toch nog maar even mijn bericht.
 
Om niet al te veel in herhalingen te vallen maakte ik een collage van de vele aktiviteiten.
Hierboven een overzicht van buitenkunst in het Karren museum. Een  erg leuke locatie waar de diverse kunstwerken prachtig uitkwamen!
In het hoofdgebouw een moie expositie van Marjan Ruitenberg ,waar ik helaas geen foto's van maakte, maar wel van heb genoten!
Natuurlijk ook erg leuk om verschillende bloggers en fibermailers te ontmoeten die ik nog nooit in het echt zag!
 
 
Deze collage laat een deel van de andere kunstwerken zien .o.a.  Van Annette Jeukens, Jaqueline de Jong, Vilt d'Anvers, Dionne Swift, Margo van Strien. Maar niet te vergeten, Miriam Pet ,Laura Liebenberg,  en de vele gezellige winkeltjes ,o.a Zijdelings en Trapsuutjies  waar ik toch weer enkele dingen kocht, (die ik hard nodig had)?
 Ik zal beslist nog namen zijn vergeten , maar mijn complimenten voor het geweldig werk van de organisatoren. Petje af!
En gelukkig lieten de weergoden zich van de koude maar goede zonnige kant zien!
 

donderdag 18 april 2013

Breien en haken!

 
Het is alweer jaren geleden dat ik veel breidde, en haakte, maar er kwamen andere uitdagingen op mijn pad, dus dat schoof wat op de achtergrond. Maar nu de beurzen en winkels weer volop leuke breimodellen laten zien, ben ik weer overstag gegaan!
Hierboven een vestje van Scheepjeswol wat ik kocht op de handwerkbeurs in Zwolle. Met breipatroon, wat overigs heel gemakkelijk was! Een lange rechte lap, begonnen met nld 8 wisselen met nld 4 en weer verder met nld. 8 het garen heeft een prachtig kleurverloop.
 
 
Bij Blokker kocht ik een poos geleden Zpagettigaren met haaknld nr 10 erbij verpakt. Uit elke cone kon ik een kussenpand haken. 40 x 40cm   Een deel met stokjes, en het andere met strepen ,die ontstaan door in achterste steek met halve vasten te steken.
Een kind kan de was doen!
 
 
Omdat ik graag 2 kussens wilde, werden de panden op een kussen genaaid, wat ik maakte van gordijnstof.
Jullie denken nu misschien, waar haalt ze ze de tijd vandaan?  Maar  gewoon elke avond op de bank bij de TV een paar toeren breien of haken, en het komt vanzelf een keer af...
 

maandag 15 april 2013

Weer eens tradioneel!

 
Voor little quilts of love maakte ik  deze twee quiltjes.
 
 
 
 
 
Ondertussen is de zwart witte quilt ook klaar . Machinaal gequilt op de quilt as you go methode.
Leek me gemakkelijker, maar het tegen naaien van de  tussen biezen viel nog best tegen!
 
 
Een detail ..
 
 
Voor de achterkant verwerkte ik restlappen .
Hij ligt klaar voor een goed doel.  Nu ligt er nog een stapel Hofman batiks klaar om te verwerken. maar eerst zijn er nog andere werken die voor gaan!
 

donderdag 11 april 2013

Nog maar eens transfer verven.

 
Regelmatig verfde ik met transferverf op A4 papier, maar het kost me voortaan moeite om het srtijkijzer lang genoeg op het papier te drukken om mooie resultaten te krijgen. Daarom verfde ik dit keer op cloipapier uit schoenendozen. Heeft toch een gladde kant maar is een stuk dunner waardoor het af strijken gemakkelijker gaat. Hierboven heb ik wat grotere vellen beschilderd, in verschillende kleuren.
 
 
Dit is het resultaat op 2 verschillende evolons. Soft en regular.
 
 
En hier heb ik al mijn verschillende lutradors bewerkt. Van heel dunne  tot dikke kwaliteit.
 
Bij de patchworkdagen in Rijswijk zag ik de demo van Annette die de lutradors met trapsuutjies bewerkte voor een mooi donkerder resultaat ga ik zeker ook proberen!
 
 
 

zondag 7 april 2013

Explosie van kleur!

 
Enkele weken geleden waren we in Tilburg, en zijn even in het museum De Pont geweest . Een bijzondere kleurrijke tentoonstelling van de Duitse kunstenares Katarina Grosse.  Werkelijk een explosie van kleur!
Hierboven een collage van de gigawerken die juist in de grote hal van het museum, ( een voormalig textielfabriek ) helemaal tot hun recht kwamen.
 
 
Levensgrote ballonnen volgespoten en gegoten met verf. Erg leuk om er tussendoor te lopen!
 
 
Ook aan de wand XL doeken waarop de verf  tegenaan gegooid lijkt.
 
 
Dit werk was weer meer ( uitgesmeerd,) met prachtig effect!
 
 
En hier weer een "gietwerk"
Alles bij elkaar een tentoonstelling waar je blij van wordt!
Nog te zien tot 9 Juni.
 
En ben je toch in Tilburg, loop dan een stukje verder naar het Textielmuseum waar nu de expositie Turkisch red and more is.
 

Ook een mooie tentoonstelling van 5 textielkustenaars gebaseerd op de collectie van het museum die elke kunstenaar op eigen wijze heeft vertaald . Nog tot 26 mei te zien , maar ook nog enkele andere tentoonstellingen  in het museum die een dagje Tilburg meer dan waard zijn!
 

dinsdag 2 april 2013

boekje voor Doezzels. Thema: "Vrouwenspiritualiteit"

 
Bij de groep Doezzels was dit keer het thema "Vrouwenspiritualiteit" gekozen door Joke.
 
Voor dit thema had ik al snel een idee.
 Al eerder had ik iets gelezen over de Mystica Hildegard van Bingen die leefde in Midden Duitsland van 1098 tot 1197. Ze was een Duitse benedictijnse abdis en geldt als eerste vertegenwoordigster van de Duitse Middeleeuwse Mystiek.
Zij was actief op het gebeied van religie,kosmologie, wetenschappen, filosofie,muziekcompositie , plantkunde,en linguïstiek. Ze kreeg regelmatig visioenen, die ze optekende, en was de eerste componiste uit de geschiedenis van de klassieke muziek die bij naam bekend is.

Ik maakte gebruik van donkerrood geschept papier en bewerkte de paginas’ met afbeeldingen op organza met gelmedium, en zeefdrukjes op vloeipapier. Soms met stiksels en ook brons metallicverf . Het bestaat uit 12 dubbele paginas.
 
 
De bladzijden hier los te zien, zijn later samengevoegd .Ik heb wat middeleeuwse teksten en een gezicht gezeefdrukt,.  Ook wat wilde planten, die door haar werden gebruikt,voor geneeskunde.
 
 
 
 
o.a.een stukje tekst "op organza gezet met gelmedium"van de "scivias "die ze schreef over haar visioenen.
 
 
Ook hier weer wilde planten afgedrukt op vloeipapier.
 
 
Een afbeelding van een visioen?
De paginas zijn hier en daar met brons metallicverf bewerkt. Heel handig met  een mini knijpflesje!
 
 
Een oude gravure van Hildegard en een visioen.
Sommige paginas nog bewerkt met  bedrukte organza.en stiksels.
 
 
De voor en achterkant zijn met Velours de Panne beplakt en bewerkt met metallicverf.
 
 
 
 
Het eindresultaat:  Een boekje van 11 x 15 cm met een koordsluiting en  "goudknoopje".